1058 деца са изоставени от родителите си в България за 2018 година.

...
1058 деца са изоставени от родителите си в България за 2018 година.
Коментари Харесай

Майката на изоставеното бебе в Петрич поиска да си го припознае

1058 деца са изоставени от родителите си  в България за 2018 година . Над  400 от бебетата са изоставени в родилния дом . Повече от 600 са тези, с които родителите са се разделили на идващ стадий от живота им.  Данните са на Агенцията за обществено подкрепяне , представени от bTV.

За същия период  254 от тези деца са били настанени при близки или родственици на фамилията .

Дни откакто на 18 октомври майка на новородено в Петрич го бе изоставила пред кабинет в детската поликлиника, тя е поискала да припознае детето си. Според Елеонора Сливкова - шеф на Дирекция " Социално подкрепяне " в Сандански, направено е всичко допустимо, както е направено и най-хубавото за бъдещето на детето, но  то не може да остане повече в болничното заведение, защото е крепко

Намерено е приемно семейство, което е готово да поеме грижите за пеленачето.

" Искам да благодаря на екипа на болничното заведение в Сандански нашето бебенце стана любим на всички и правеха доста повече от това, което би трябвало ", сподели тя. 

По думите й казусът е доста комплексиран.  Има смяна в събитията. Майката на изоставеното дете желае да го припознае и ще оспори издадения длъжностен акт за раждане , сподели Сливкова. 

Биологичният генезис на детето и следствието на родителите му от прокуратурата са две разнообразни неща , акцентира Сливкова.

" Става въпрос за тежка персонална покруса. Не считам, че би трябвало всички да осъдим тази жена . Не извинявам това, което тя е направила, само че това  не трансформира фактът, че тя е майка на детето ", безапелационна е Елеонора Сливкова. По думите й не би трябвало да преглеждаме тези случаи в " черно-бяло ".

Социалните в Петрич работят интензивно с майката.

Сивкова сподели, че  в нейната  какриера е имало случаи, когато родители, изоставили детето си, още веднъж го вземат и не е имало още един случай на занемаряване в тези фамилии .

Според нея  политиката на отдел " Закрила на детето " и другите обществени служби  е да създадат всичко  детето да остане със своето семейство, в случай че то не заплашва живота и здравето му .

Служителите на отдел " Закрила на детето " не са врагове на родителите , съобщи Сливкова по повод родителската неуравновесеност за лишаване на деца в Сливенско. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР